Nyhedsbrev nr. 3 - September 2021

Kære medlem.

Velkommen til årets tredje nyhedsbrev, hvor du kan læse mere om:

- Nyt klubnavn og nyt klub-tøj
- Opstarts-arrangement
- Teknik-bane - ny hoplinie
- Vi kører også i efterårsferien
- Ulla beretter fra turen til Isaberg
- Nyt fra B&U inc. RenNatur d. 26 Sep. i Uvelse
- Tilbud om Body SDS

Nyt klubnavn og nyt klub-tøj.

På den ekstraordinære generalforsamling afholdt d. 23 august blev der stemt om forslaget om nyt klubnavn og det blev et klart JA.
Du kan læse referatet her

Derefter blev alle medlemmer inviteret til at stemme om det nye navn, og det blev klart at Hillerød MTB Klub bliver klubbens nye navn.

En arbejdsgruppe er nu nedsat og den vil i de kommende måneder sørge for at klubbens nye navn kommer til at slå igennem på alle relevante steder s.s. hjemmeside, Facebook, organisationer og andre sociale medier.

Det nye klubtøj er også lige ved at være klar med nyt design, nye sponsorer og nyt klubnavn og du vil snart modtage en mail med link til web-shoppen hvor tøjet kan ses og bestilles.

Når vi når årsskiftet skal alle disse ting være klar så vi d. 1 januar 2022 kan starte et nyt år som Hillerød MTB Klub.

Opstarts-arrangement.

Hvor var det fantastisk at se alle de mountainbike hungrende børn, unge, kvinder og mænd som var mødt op til klubbens opstart lørdag d. 14. august.

Med økonomisk støtte fra DIF og DGI's Corona genstartspulje og med Thomas W. Olsen som primusmotor, kunne de knap 150 fremmødte nyde en tur i skoven på et af klubbens mange hold. Efter turen var der tændt op i grillen og vores lokale grill-mestre kunne byde på lækre pølser med tilbehør samt en kold sodavand.

Der blev snakket på kryds og tværs og flittigt delt ud af dagens oplevelser i skoven.
Vi fik også besøg af formanden for DGI Nordsjælland, Per Frost Henriksen som gav arrangementet fine ord med på vejen.

Der skal lyde en meget stor tak til alle de frivillige som var med til at få arrangementet til at lykkedes, TAK ??

Her er lidt billeder fra dagen.

     
 

 
 

Teknik bane - ny hoplinie.

Fredag og lørdag d. 20 og 21 august var der dømt bane-bygge dag.

Banen trængte til en kærlig hånd og restaurering efter en hel del kraftige regnbyger og så skulle der også bygge en ny hop-linie på banen.

Vores altid hjælpsomme sponsorer, Handybasserne.dk (Mogens Broch Christensen) og CE Service (Carsten Espersen) stod igen klar til at give den en skalle og Hans Henrik havde som bane-formand det forkromede overblik over opgaverne.

Mange frivillige var mødt op for at give en hånd og vi kom i mål med et fantastisk resultat. Hop-linien endte med et gap der er 3 meter på det korteste og 6 meter på det længste ! Mange tak til de frivillige som var med til at få det til at ske. 

Ungerne meldte sig frivilligt og startede ud i venstre side, hvor hoppet er 3 meter. Der gik ikke langt tid før de nærmede sig midten, hvor hoppet er 4,5 meter. Forventeligt er de ude på 6 meter om et par uger når banen han sat sig og blevet hurtigere

Vi skylder en stor tak til alle jer, der har overført penge til banen - uden jer kunne det slet ikke lade sig gøre ??

Udvidelsen har dog gjort indhug på banekassen - så alle donationer er meget velkomne, så vi kan fortsætte arbejdet med en MTB bane, som så mange børn som voksne, har så stor glæde af ?? 

Alle bidrag er mere end velkomne på MobilePay 4789US 

           
 
   


Vi kører også i efterårsferien

I efterårsferien fra lørdag d. 16. oktober til lørdag 23. oktober (begge dage inkl.) vil der ikke være en fast instruktør/guide tilknyttet de enkelte hold, så det vil derfor være op til de medlemmer der møder op, at fordele sig på et passende hold, og byde ind med at guide et hold.

Ændringerne gælder både klubbens voksen- og børne/ungdoms-hold.

Der køres som normalt tirsdag og torsdag kl. 18 samt lørdag kl. 10 og der vil til hver tur blive oprettet en Facebook begivenhed, hvor man kan tilmelde sig og skrive sammen.

Følg med og tilmeld dig på klubbens FB side under Begivenheder for voksne eller Begivenheder for børn.

God efterårsferie og god tur i skoven. 


Ulla beretter fra turen til Isaberg.

Hvad var bedst ved Isaberg turen? spurgte jeg i dag til træning

Med håndmikrofonen op i ansigtet kom følgende svar:
- Downhill grønt spor var bare så fedt, den havde det hele.
- Hyggen, samværet og gode spor.
- Blåbærsporet var perfekt for mig.
- Teknikbane med masser af niveauer, fedt at mødes der og udfordre sig selv. Lå tæt på, så man gad godt at bruge den.
- Fantastisk at der var så mange muligheder, der var noget for alle.
- Downhill sort spor var for sindssygt i bunden!
- Maden var god, sporene var gode, men vigtigst af alt, var det mega hyggeligt.

De følelser havde jeg også på vej hjem, hvornår kan vi komme afsted igen. Dog afprøvede jeg ikke sort Downhill!

Turen startede med mad kl 19 i restauranten, nogle var kommet tidligere og havde allerede være på sporet. Jeg selv kom om eftermiddage og jeg skulle selvfølgelig ud og se området.
Vi var et par stykker fra Q holdet, som mødte Carsten fra Flow&Fun. Han sagde: jeg har prøvet et godt spor, som jeg lige kan vise jer. Det er rødt spor opad, men så bliver det blåt, det er ikke så svært. Ok, vi var friske på en tur. Efter 117 hårnålesving var vi endelig oppe af rødt spor, så var vi ligesom i gang. Det var da ikke så slemt vel? siger Carsten, der kører elcykel.
Det var en god tur og vi nåede aftensmaden og mødes med alle de andre.Fredag aften stod på øl, drinks og hygge.

Lørdag morgen kl. 8 var der morgenmad, alle så friske ud, klar til dagen. Kl. 9 mødes vi på teknikbanen og der blev delt hold. Dem som skulle køre Downhill, varmede op på teknikbane til lifterne åbnede kl 10. Alle andre forsvandt ud på div. spor.
Lørdag eftermiddagen var jeg selv på Downhill sporet sammen med 2 andre fra Q holdet. Det var da noget af det sjoveste, vi længe har haft gang i, det er bestem ikke sidste gang, jeg skal det.
Lørdag eftermiddag mødes vi alle til en tur i rodelbanen, hvor der selvfølgelig gik konkurrence i, hvem der kunne køre den hurtigst. Hygge, træthed og summen om dagens oplevelser fyldte lørdag aften, dog var ungdomsholdet på teknikbanen med høj musik, dans og masser af hop inden chips og slik overtog aftenen. Et par stykker tog også lige en tur i søen, bare fordi vi kunne.

Søndag formiddag var alle igen klar til en tur på sporet. Vi sluttede af med at spise frokost, nogle tog hjemad, mens andre blev og udnyttede søndag fuldt ud. Det blev også til sauna på søen for dem som ikke skulle hjem eller køre mere.

Tak for en fantastisk tur, jeg er ved at finde datoer til Isaberg tur til næste år. Glæd jer.

     
     

Nyt fra B&U.

.. Og det er ikke de røde lejesvende i DRbyen, men derimod jeres børns fantastiske MTB-trænere ??.

Der er gang i børneholdene hver lørdag formiddag med masser af glade børn på tur i skoven – nogle gange har vi 60 børn klar til at flyve på kamelhoppet!

Desværre må vi for nu skære antallet af hold ned fra 6 til 5 pga. manglende trænere. Der kører derfor følgende hold i efteråret: Hold 2, 3, 4, 5 samt hold 6 - B-line. Det betyder desværre at vi indtil videre må lukke for Hold 1.

Hvis vi skal kunne blive ved med at give børnene en god oplevelse i skoven og ikke slide vores nuværende trænerstab op, har vi derfor brug for hjælp fra alle forældre med en MTB. Både til at tage bagtroppen, men især til at tage en trænertjans.

”Men jeg er jo ikke træner”, tænker du måske. Meeen, det er der råd for! Der vil blive udbudt trænerkurser i efteråret, som kan klæde dig på til at tage et hold glade unger på tur. Så derfor vil vi kraftigt opfordre alle, der kan, til at bidrage, så vores børn kan blive ved med at komme på eventyr i skoven.

Skriv til Palle eller Stig på mail: BogU@sponzmtb.dk eller tag fat i os en lørdag til træning, du kan være med til at gøre en forskel.

Lørdag d. 9/10-21 køres der sidste afdeling af MTB U-Cuppen i Boserup Skov ved Roskilde hvor en del børn og deres forældre deltager, bl.a også børn til trænerne og derfor vil der ikke være trænere til alle hold denne lørdag. Vi opfordrer derfor til at forældrene tager børnene med på en tur i skoven.

Søndag d. 26 Sep. er der igen RenNatur.

Denne gang er der forældre til børn i B&U der står for arrangementet, og de håber selvfølgelig på at mange vil deltage.

Mød op her: Uvelse Fritids Center, Gørløsevej, 3550 Slangerup kl.10.

Tag resten af familien i hånden så de kan få lidt frisk luft i Uvelse. 

 Link til Facebook event

 

 

Tilbud om Body-SDS

Body-SDS behandling til Sponz MTB klubs medlemmer.

Harmonia Corpus ved Morten Skjørbæk tilbyder nu Body-SDS behandlinger til alle Sponz MTB Klubs medlemmer med 100 kr. rabat på alle behandlinger. Klinikken ligger i Hillerød centrum og du kan online booke via hjemmesiden. www.harmoniacorpus.dk

Morten fortæller:

Jeg har over 10 års erfaring som Body-SDS behandler og har igennem en længere årrække haft et
samarbejde med Sponz MTB Center, hvor Søren har henvist MTB’er med behov for behandling til mig.

Jeg har for et par år siden også været med som behandler til H12 løbet i Nødebo, hvor jeg behandlede
folk under selve løbet. Jeg har derfor allerede god erfaring med at behandle MTB’er hvad enten der er
brug for præstationsfremmende behandling eller hvis det drejer sig om skade eller overbelastningsbehandling.

Jeg er nu startet i klubben og cykler med om torsdagen på Mandfolke holdet.
Har du spørgsmål kan du altid tage fat i mig der. 

 

 

 

 

Nyttige links om MTB.

Spor-guide med oversigt og test af spor i Danmark, læs mere her.
MTBX - Mountainbike Magasin på nettet, læs mere her
Cykelstart - Tests, artiker og guides , læs mere her
MTB løb, events og arrangementer, læs mere her

Har du input til nyhedsbrevet eller savner noget information skal du endelige tage fat i en fra bestyrelsen, du er også velkommen til at skrive en mail til kontakt@sponzmtb.dk 

Som altid kan du holde dig opdateret via klubbens facebook grupper, Voksne, B&U og Mandfolk


Sammen skaber vi

 

Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram